Tuorepuuroa, kiitos!


Pitkään pähkäilin aamupalojeni kanssa. Iät ja ajat aamupalani oli tuttu ja turvallinen teetä ja leipää. Vatsan temppuilujen takia aloin miettimään aamupalaakin uudemman kerran. Kaurapuuro ei ole koskaan iskenyt minuun. Se vaan on mielestäni pahaa. Onneksi tyttöni ovat eri mieltä ja syövät sitä mielellään jopa viikonloppuisinkin. Helppo olisi siis keittää kerralla koko porukalle, mutta ei niin ei. Se ei myöskään pidä minua kovin kauaa kylläisenä. Joskus, jos aamulla kaurapuuroa söin, tuntui, että nälkä oli samantien! Sitten löysin tuorepuurot.




Tuorepuuron plussat

Nopeuttaa aamua! Se, jos mikä, on iso plussa! Teen aina puuron illalla jääkaappiin. Aamulla päälle marjat ja hunajaa ja ei muuta kuin syömään. Nams.

Näihin et hevin kyllästy. Tuorepuuron voit koota oikeastaan mistä aineista vain: hiutaleista, pähkinöistä, siemenistä, rahkasta, maustamattomasta jogurtista. Nesteenä voit käyttää tavallista maitoa, mantelimaitoa, kookosmaitoa... Kokeile ja löydä lempparisi.

Tässä mun lempparituorepuuron ohje:

1 dl tattarihiutaleita
1 rkl chian siemeniä
(1/4 tl MSM-jauhetta)
vähän vajaa 2 dl kookosmaitoa
2-3 rkl rahkaa

Yöksi jääkaappiin. Aamulla päälle marjoja ja hunajaa.

Hiutaleissakin on eroja. Tattarihiutaleita löytyy meidän kaupasta kahta sorttia. Näitä kahta ei voi edes verrata samana päivänä. Kalliimpi on hintansa väärti!

Chian siemeniä laitan lähes aina puurooni. Ne pitävät kylläisenä ja antavat energiaa päivään. Suosittelen!

Toivottavasti innostut kokeilemaan ja löydät oman suosikkisi!

Kati

Kommentit

Suositut tekstit